January 31, 2015

Na ex.

zdroj: www.vk.com
Život na teba volá. Poď ma žiť. Poď sa hrať. Do dažďa. Nemusíš postaviť dom ani zasadiť strom. Odhoď všetko zväzujúce, čo ťa ťahá nadol a poď ma žiť. Bláznivo, hekticky.. Spálim ťa v ohni, zabodnem do zeme, opláchnem vodou a vystrelím do vzduchu. Som piata esencia, ak ti nestačia štyri. Rýchle auto, plná nádrž, mesto, hustý teplý dážď kropí kapotu. Cesta je tvoja. Zaradíš rýchlosť, na tele cítiš vibrácie z reproduktorov. Noha na plyn. Adrenalín. Z bodiek pomĺčky. To, čo bolo rozmazané je zrazu jasné, rýchle a šialené. 

Noha na podlahe. Nebrzdíš, nazastavuješ. Vzrušenie, nebezpečenstvo, požitok, slasť, riziko, odopnuté bezpečnostné pásy,  mokrá vozovka. Čokoľvek môže vbehnúť do cesty, môžeš dostať šmyk, nevieš, čo sa udeje v aute. Zobrať a vychutnať riziko. Žiješ pre okamih, pre nohu na plyne, neriešiš čo bolo vzadu a čo bude vpredu, len tu a teraz. Len ty a nič. Nezaujíma  ťa, čo si myslí šofér, ktorého drzo a nebezpečne predbiehaš. Tá jazda je len tvoja. Dostávaš svoju dávku, ktorú si potreboval. Hasíš smäd a dávaš to na ex. Zastavíš na odpočívadle, aby si sa nadýchol. Sadáš a vraciaš sa späť. Úplne pokojne a pomaličky točíš prstami volantom. Lenže ako dlho ti vydrží ten pocit uhasenia? Prejdeš pár kilometrov, ale srdce by najradšej tĺklo o čosi rýchlejšie. Smäd opäť narastá. Noha oťažieva, urobíš otočku a si v tom zas. Ideš si so skleneným pohľadom pre svoju dávku adrenalínu. Nemôžeš prestať a chceš si to zopakovať. Chceš to znova a zas. Kdekoľvek a kedykoľvek. Okamihy, ktoré všetko ostatné spravia nepodstatným ako guľka letiaca do mozgu.


Ramon Molvizar to opäť raz dokázal. Vytvoril čosi iné. Atypickú čerstvosť.  Vlhký vzduch po letnom daždi, mokrú zem a čosi pálivé. Design balenia a kvalita použitých materiálov je excelentná ako je u Molvizara štandardom. Čisté a prepracované línie. 5 elementov nadväzuje na zákony starovekej alchýmie. Kombinuje energiu štyroch elementov a skrytého piateho. Éter, ktorého existencia definuje svetské limity. 

                                  Ramon Molvizar - 5 elements


Som život. Urobím s tebou jednostrannú dohodu. Niečo ti vezmem a niečo ti dám. Ak ma raz skúsiš, už nikdy nebudeš ako predtým. Urobím z teba závislého žiť. Dlhými krokmi si ma prejdeš. Život v plných farbách a vo všetkých odtieňoch. Neberieš omrvinky, ale celé krajce. Čistíš pred sebou cesty k okamihom, ktoré si chceš zobrať. Existujú iba dva dni v roku, keď nemôžeš vôbec nič urobiť. Jeden sa volá včera a druhý zajtra. Dnešok je tým správnym dňom, keď môžeš konať, milovať a žiť. Ale život je tvoj film a ty si režisér. Kedykoľvek vieš urobiť strih a zmeniť dej.

V jednom dni sme sa narodili.
V jednom dni zomrieme.
V jednom dni sa môžeme zmeniť.
V jednom dni sa môžeme zamilovať.
Čokoľvek sa môže stať v jednom dni.

(Louise L. Hay)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...