June 3, 2016

NÉA. Najlepší parfém roka 2016.

JUL ET MAD - NÉA

Kinematografia ma svoje Oscary a Zlaté palmy, gastronómia michelinské hviezdy a svet výklenkových parfémov má svoje „Zlaté hrušky“. 7. mája 2016 sa v Los Angeles udeľovali ceny „Art and Olfaction Award“, ktoré sú najvyšším ocenením vynikajúcich výsledkov sveta výnimočných vôní. Tu platí doslovne, že poctivá práca prináša ovocie.

Tohto roku si zlatú hrušku v kategórii „Indipendent“ (nezávislý) odnieslol parfém  „Néa“ značky Jul et Mad (Julien a Madalina Blanchard).Vyberala porota zložená z matadorov a odborníkov zo sveta parfémov, umenia a kreativity. Kvôli zachovaniu objektivity sa testovalo naslepo. Vône boli naliaté do jednotných uniformných vialiek označených len číslom. Takže ani obal, meno značky, sympatie či antipatie nemali vplyv na proces rozhodovania. Len aura vône samotnej.

Julien Blanchard, Madalina Stoïca-Blanchard (Jul et Mad) a Luca Maffei (Atelier Fragranze Milano)

Julien a Madalina tento parfém vytvorili v spolupráci s parfumérom  Lucom Maffeiom, ktorý je vychádzajúcou a už aj nespochybniteľne žiariacou hviezdou parfémového neba. Tento Milánčan má napriek mladému veku už na konte zopár ocenených a uznávaných kúskov. Parfémy Jul et Mad dostať len vo vybraných špecializovaných butikoch, preto nečakajte že sa na vás ich vône budú usmievať z reklám a bilboardov. Vyrobí sa len obmedzené množstvo. Samozrejmosťou je zloženie výnimočnej kvality.



Meno parfému Néa je inšpirované stavbou postavenou v blízkosti cárskeho paláca za čias zlatej éry Byzanstskej ríše. Dnes by ste ju už hľadali márne. Podľa historických prameňov bola však známa pre svoju krásu a architektonické bohatstvo. Mala kupoly zo zlata, mramorové steny pokryté drahými kameňmi a perlami. Néa je navodením pocitu pohody v obklopení luxusu a lesku starobylého orientu. Ako vonia? Ako ďatle, sušené slivky, koreniny, palmové listy, jazmín a ruža, v jednoduchej, ale veľmi ľúbivej a zvodnej podobe. Základ je z krémovo-sladkých fazuliek tonka, vanilky, karamelu a jemných balzamových tónov teplého benzoinu. Néa otvára dvere do majestátneho paláca, kde čas plynie pomaly a slnečné lúče sa odrážajú v zlatom lesku. Vstúpte.


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...