October 26, 2017

Ako naša 1907 Vanilla a Jasmine nechtiac prerazili na arabskom trhu a my nevieme, či sa máme tešiť alebo plakať.

1907 Jasmine a Vanilla (originál) :-)
Tí, ktorí poznáte našu značku viete, že sa tomuto voňavému biznisu venujeme už pár rokov. Naša značka je zaradená do ultra-niche kategórie, takže skutočne vyrábame v malom a nie je nás možné kúpiť všade. Síce s tažkosťami, ale pomaly si zvykáme na to, že nemáme všetky výstupy o značke pod kontrolou. Mnohokrát náhodne narazíme na internete na rôzne príspevky kde o nás píšu, alebo sa značke venujú iným spôsobom. Už pre nás nie je prekvapením, keď k nám do obchodu zavíta zákazník a povie nám, že v lietadle keď letel smerom na Slovensko narazil v nejakom časopise na zaujímavý článok o nás, preto sa rozhodol navštíviť náš obchod. Zatiaľ všetky výstupy, o ktorých sme nevedeli a narazili na nich, boli pozitívne, z čoho máme obrovskú radosť.

Tento týždeň sme ale narazili na inú kuriozitu. Zrejme sme prvá ultra-niche značka na svete, z ktorej vôní niekto vytvoril fejk. Keď sa značka rozhoduje, či vstúpi alebo nevstúpi na nejaký trh, tak zvažuje aj charakter vôní, ktoré má v portfóliu. Za našu značku to vyriešil trh bez toho, aby sme sa tým vôbec zaoberali. Pár mesiacov späť nás oslovil niekto z arabských krajín, že má zaujem o náš parfemový rad. Keďže vyrábame v malom množstve, odpovedali sme, že nevieme dodávať objemy o ktoré by mal záujem. Pre nás to týmto bola vybavená vec. No ale keď trh chce, tak chce. A zrejme tento trh chcel veľmi. Priebežne stále prezeráme internet, či nenarazíme na niečo nové o nás. Už sme sa naučili, že stať sa môže všetko. Na naše veľké prekvapenie sa náš Jasmine a Vanilla predávajú v Kuvajte. Nedostali sa k našim originálnym parfémom, tak si vyrobili fejky.

Tie predávajú vo svojich fľaštičkách ako generické parfémy. Najprv nás z toho šiel trafiť šľak, ale skúsili sme sa na to pozrieť pozitívne, 50ml fejku predávajú za 39,99 dolárov. Tak aspoň že na ten fejk dali pomerne slušnú cenu. Netušíme ako voňajú, ale už máme istotu, že minimálne tieto 2 parfémy z nášho radu majú v týchto končinách úspech. Podľa svojich stránok zaradili parfémy 1907 medzi najpredávanejšie parfumy sveta popri značkách ako Chanel, Gucci, Dior, Armani, YSL... To, že si k svojim fejkom „požičali“ vizuál našich fliaš a texty z našej stránky nás utvrdilo v tom, že to, čo robíme, robíme dobre 😊 Len ešte stále nevieme, či sa máme tešiť alebo plakať z toho, že niekto začal naše produkty fejkovať. Takže ak by ste niekto zatúžili po fejku 1907, dajte nám prosím vedieť ako vonia 😊



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...